Ancenis kip, Label Rouge

En ook de Franse biologische Fermier d’Ancenis scharrelkip is bij ons verkrijgbaar.

kipp

Het verschil met de gewone industriële “plofkip” is de groeisnelheid. Fermier d’Ancenis kippen doen er
82 dagen over om een gemiddeld gewicht te krijgen van 2 kilo waar de industriële “plofkip” er 35 dagen
over doet. Dat vindt je dus terug in de smaak!

Het Label Rouge keurmerk staat voor pluimveevlees en -eieren van superieure kwaliteit vergeleken met
die van standaardkippen en -eieren. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar
het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze productiemethode staat garant voor het welzijn van de dieren
en eerbied voor het milieu en tevens voor een superieure kwaliteit van het Label Rouge pluimveevlees
ten aanzien van de smaak.

Het Label Rouge keurmerk is in 1965 in het leven geroepen door pluimveehouders die een traditionele pluimveehouderij voorstonden en een kwaliteitsgarantie voor de consument, met inachtneming van de
voorschriften van het Label Rouge keurmerk die officieel zijn gehomologeerd door de Franse overheid.

kipp2

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een heerlijke warme gegrilde kip. Deze worden dagelijks vers gegrild. Om u niet teleur te stellen raden wij u aan om kip van de grill van te voren te bestellen!!

Creampie