Het label rouge kip vindt u bij Poelier Hans Ruardy in Zandvoort

Label Rouge is een keurmerk dat aangeeft dat het pluimveevlees of de eieren die u hebt aangekocht van superieure kwaliteit zijn in vergelijking met de standaardkippen en -eieren die u doorgaans kunt kopen. Poelier Hans Ruardy in Zandvoort streeft naar een goede kwaliteit en is trots dat hij u altijd een label rouge kip of eieren zal verkopen. 

Wat is een label rouge kip precies?

Een label rouge kip is een kip van een pluimveehouderij dat gehomologeerd wordt door de Franse overheid. Het label bestaat sinds 1965 en heeft de bedoeling om traditionele pluimveehouderijen zich beter te laten profileren. Ook de consument profiteert ervan, want die kan makkelijk herkennen wanneer kip of eieren van hoogstaande kwaliteit zijn. Zo kan er altijd pluimvee gekocht worden die beantwoordt aan de voorschriften van het label rouge keurmerk. 

Waar moet de pluimveehouder met het label rouge keurmerk aan voldoen?

De productie van het pluimvee vindt in label rouge pluimveehouderijen op kleinere schaal plaats dan bij bedrijven die dit keurmerk niet hebben. Dit komt omdat al het pluimvee een vrije uitloop heeft. Zo is het welzijn van de dieren veel beter en heeft de pluimveehouder eerbied voor het milieu. Doordat het pluimvee geen of weinig stress ervaart tijdens het leven, zal ook de smaak van het vlees verbeterd zijn. 

Is de smaak echt zoveel beter?

Het antwoord is resoluut: ja! De verklaring is te vinden in de groeisnelheid van de kippen. Een gewone plofkip van twee kilo wordt in de industrie op gemiddeld vijfendertig dagen geslacht. Dit is bijna twee keer zo snel als een label rouge kip van Fermier d’Ancenis. Deze kippen hebben een groeisnelheid van gemiddeld 82 dagen vooraleer ze het ideale gewicht van twee kilogram hebben bereikt. Dat vindt u dus terug in de smaak van de kippen. Het vlees voelt rijper en is in een betere en stressvrije omgeving groot geworden. 

Ook genieten van de lekkerste kippen?

Kom dan eens langs bij onze marktkraam. Hier verkopen wij het lekkerste pluimvee en de lekkerste eieren. U kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor een label rouge kip. Wij staan op volgende locaties: 

WOENSDAG                      Zandvoort (8-16u) 

DONDERDAG                    Noordwijk (9-17u) 

VRIJDAG                            Voorhout (8-16u) 

ZATERDAG                        Oud Rijswijk (8-16u) 

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen bij onze kraam. U kunt bij ons zeker zijn van de beste kwaliteit aan pluimvee. Uw smaakpapillen zullen dit onmiddellijk bevestigen.